Největší producenti kuřecího masa v roce 2004
(produkce kuřecího a slepičího masa v tisících tun)
1.USA 15,514 tis. tun
2.Čína 9,895
3.Brazílie 8,668
4.Mexiko 2,225
5.Indie 1,650
6.Velká Británie 1,288
7.Španělsko 1,268
8.Japonsko 1,242
9.Indonésie 1,191
10.Rusko 1,152
ČR 228
Svět 2004 68,449
(Zdroj: FAO)
Produkce masa ve světě v roce 2004
(produkce masa v tisících tun)
1.vepřové 100,483
2.kuřecí 68,449 („chicken meat“ – čili kuřecí a slepičí maso)
3.hovězí 62,823 (včetně telecího a buvolího)
4.skopové 12,570 (skopové, jehněčí a kozí maso)
(Zdroj: FAO)
Produkce masa v České republice v roce 2004
(produkce v tisících tun)
1.vepřové 388
2.kuřecí 208 („chicken meat“ – čili kuřecí a slepičí maso)
3.hovězí 97 (včetně telecího)
4.skopové 1 (skopové, jehněčí a kozí maso)
(Zdroj: FAO)
Zdroje FAO udávají nikoliv produkci drůbežího masa, nýbrž „chicken meat“, což zahrnuje pouze kuřecí a slepičí maso. Celosvětově i v České republice je produkce kuřecího masa až na druhém místě za vepřovým. V produkci kuřecího masa vynikají velké a lidnaté státy.
Pokud se vám článek líbil, okomentujte ho. Potěšíte tím autora.