Největší světoví producenti kuřecího masa v roce 2010
Největším světovým producentem kuřecího masa je USA, následují Čína a Brazílie. Kuřecí maso se produkuje prakticky ve všech zemích, neboť jeho konzumaci neomezují žádné náboženské zákazy ani klimatické podmínky.
Pořadí + země Produkce v tisících tun
1.USA 16338
2.Čína 11800
3.Brazílie 10733
4.Mexiko 2676
5.Rusko 2519
6.Indie 2519
7.Írán 1653
8.Indonésie 1650
9.Argentina 1597
10.Jižní Afrika 1473
11.Turecko 1467
12.Velká Británie 1407
13.Japonsko 1399
14.Malajsie 1380
15.Thajsko 1219
16.Polsko 1116
17.Francie 1114
18.Španělsko 1027
19.Peru 1021
20.Kolumbie 1012
…
Česká republika 287
Kuřecí maso je v rámci České republiky na prvním místě. Vyprodukovalo se ho zhruba 287 tisíc tun. Jen nepatrně menší je česká produkce vepřového masa (256 tisíc tun), zatímco produkce hovězího je již znatelně nižší (121 tisíc tun). Na čtvrtém místě v českém žebříčku je pak produkce králičího masa (37 tisíc tun).
Pokud se vám článek líbil, okomentujte ho. Potěšíte tím autora.
Hey! I understand this is sort of off-topic however I had to ask.
Does operating a well-established website such as yours require a large
amount of work? I am completely new to operating
a blog but I do write in my diary on a daily basis.
I’d like to start a blog so I can share my experience and views online.
Please let me know if you have any recommendations or tips for brand new aspiring bloggers.
Appreciate it!